Treceți la conținutul principal

Tehnologia, catalizator al schimbarii

Intr-o era a tehnologiei, schimbarea se produce rapid si are de cele mai multe ori un impact semnficativ. Masura in care ne impacteaza/ afecteaza depinde de nivelul de adaptabilitateal fiecaruia.

Daca ne gandim la modul in care se schimba locurile de munca/ posturile odata cu digitalizarea diverselor activitati, ne dam seama ca procesul este important si ireversibil. Singura sansa a noastra este adaptarea la evolutie.

Practic, din ce in ce mai multe activitati si joburi vor fi preluate de boti, chatboti, roboti etc. Procesele transformandu-se, genereaza nevoia unor noi procese, de exemplu de monitorizare si verificare a activitatilor desfasurate de roboti

 In felul acesta, joburile de data entry de exemplu vor fi preluate de procese automate, cu validari automate, care vor procesa mari volume de date, insa vor genera si seturi de date care necesita valIdare/ interventie manuala, in special acolo unde nu va exista incadrarea in standarde sau va fi necesara tratarea exceptiilor.

Astfel, activitatea operatorului urca cateva trepte de pregatire si nivel de expertiza. Intrebarea este daca suntem pregatiti sa facem fata acestei provocari, daca avem forta de munca suficient de capabila sa se adapteze acestor cerinte sau daca exista un plan de pregatire in acest sens.

Pornind de la ideea ca schimbarile importante/ majore sunt initiate de top management si afecteaza propriul lant de valori, acestea vor impacta direct sau indirect nivelele orizontale din relatia cu furnizorii. Totodata, prin digitalizare se doreste oferirea de produse si servicii din ce in ce mai bune si intr-un timp cat mai scurt, astfel valoarea pentru client creste.

Intr-un mediu atat de dinamic pe traiectoria digitalizarii, schimbarea ocupa un loc important pe agenda conducerii de top. Astfel, managerii este necesar sa fie leaderi in primul rand, dar si promotori si facilitatori ai schimbarii, avand un rol deosebit de important in succesul proiectelor de transformare.

Deschiderea catre nou, acompaniata de adaptabilitate si capacitatea de anticipare sunt atuuri deosebit de importante ale managerului  care a pornit pe drumul digitalizarii.

Important este sa avem in vedere obiectivul final, dar sa nu uitam sa ne bucuram de pe traseu!

Pe curand,
Irina

Postări populare de pe acest blog

Incepe cu dreptul 2024, prin Leadership Personal

Leadership-ul personal vine dintr-un singur loc: DIN TINE! Cum stii acest lucru? Ei bine, pur si simplu stii! Mai mult decat atat - simti! Pentru ca leadership-ul personal este abilitatea de a te conduce pe tine insati si de a fi liderul propriei tale vieti. sursa foto: pexels Cu alte cuvinte, este ca atunci cand conduci o masina: tu esti soferul, la volan, la pedale, esti in control, ai ales destinatia si drumul, stii pe unde vrei sa mergi si ai tot ce iti trebuie pentru a ajunge la destinatie. Unde iti doresti sa ajungi anul acesta? Care este destinatia ta? Cu alte cuvinte, unde iti doresti sa fii la sfarsitul anului care tocmai a inceput? Care sunt dorintele si obiectivele tale pentru anul acesta? Tu simti ca esti leaderul propriei tale vieti? Sau ai uneori impresia ca parca altcineva este "la volan"? Daca uneori stii sau simti ca este altcineva la volan in locul tau, fara voia ta, este momentul sa constientizezi acest lucru si sa te gandesti daca vrei sa mergi pe drumul l

Cum aduci dorintele in realitate

Iata cei 3 pasi pentru a transforma dorintele in realitate: 1. Atribuie un deadline pentru #dorinta ta. O dorinta cu un deadline devine #obiectiv 2. Stabileste pasii necesari pentru atingerea obiectivului tau. Un obiectiv desfasurat pe pasi devine un #plan 3. Incepe #actiuni concrete pentru planul tau! Odata ce are actiuni concrete, planul tau aduce incet-incet, dorinta in #realitate Nu uita! Totul este posibil! Inspiratie si consecventa iti doresc! Cu drag, Irina

Primul exercitiu de Blackout in Romania

Exercitiul de blackout de 72h din perioada 18-21 noiembrie 2022 este primul de acest tip in Romania si se va realiza la Medias. A fost anuntat foarte din scurt si inca nu este foarte mediatizat. Cu siguranta va fi in perioada urmatoare, cand se va si emite un ghid pentru indrumarea populatiei, conform primelor comunicate facute in mass-media. sursa foto: pexels.com Blackout este un termen utilizat in limba engleza, care se refera la un scenariu ce presupune intreruperea alimentarii cu energie electrica si gaze naturale din diverse motive, pe o anumita perioada de timp. In mod evident, acest scenariu are un impact asupra populatiei si asupra mediului de business. Pentru a raspunde acestui scenariu cu efect de intrerupere a activitatii/ a business-ului, este necesar sa existe pregatire si antrenament la nivelul companiilor si al organizatiilor, pentru ca impactul si pierderile (financiare, reputatie, neconformare fata de cerintele reglementare etc) generate sa fie cat mai mici, iar resta