Treceți la conținutul principal

Fii "smart" in alegerea stagiului de practica

Stagiul de practica… obligatoriu dar si util, daca stii sa alegi!

Este important ca student sa reusesti sa gasesti un stagiu de practica care sa se potriveasca cu domeniul in care iti doresti cel mai mult sa te dezvolti, sa te perfectionezi, sa evoluezi.

Uneori insa, alegerea sau gasirea stagiului de practica potrivit poate fi o provocare. Adesea, studentii nu stiu exact in ce directie isi doresc sa se dezvolte din punct de vedere profesional, iar dintre acestia, la final, unii se considera norocosi, iar altii se gandesc ca si-ar fi dorit sa fi avut mai multe oportunitati din care sa aleaga, sau sa fi avut mai mult timp sa se documenteze.

Stagiul de practica este rezultatul unui parteneriat intre facultate, companie si student. Mai mult decat atat, compania la care realizezi stagiul de practica, fie ca o alegi, fie ca te selecteaza dintre mai multi aplicanti, poate influenta intr-un mod mai accentuat sau mai estompat primii pasi in cariera. Astfel, oportunitatea de a realiza un stagiu de practica la o companie mare, renumita,  aduce in CV-ul tau o perspectiva interesanta pentru viitorii angajatori, mai ales daca reusesti sa ramai in companie si dupa finalizarea stagiului de practica. Cu alte cuvinte, stagiul de practica la o companie de top iti poate creste semnificativ sansele de a fi selectat in cadrul  proceselor de recrutare atunci cand vei dori sa te angajezi.

sursa foto: pexels

Si pentru a nu ramane doar cu o idee generala, bune practici si recomandari din zona de HR, recrutare si stagii de practica, am identificat cateva oportunitati de stagii de practica la companii din BIG4. Le gasesti in pagina Stagii de practica.

Postări populare de pe acest blog

Perspective

Tu decizi din ce perspectiva alegi sa privesti lucrurile! Intotdeauna!

Metoda Sandwich

Rolul feedback-ului este foarte important in ghidarea si indrumarea oamenilor din echipa. Ca tehnica, Metoda Sandwich este cea care asigura un cadru prietenos de a comunica un mesaj negativ, respectiv elemente de imbunatatit, si de a arata interlocutorului ca esti acolo pentru el, gata sa il sprijini, in primul rand cu o abordare pozitiva si constructiva. Aceasta se refera la a imbraca mesajul negativ sau cu mesajul referitor la un potential de imbunatatire intr-un cadru pozitiv, alternand informatiile pozitive si de apreciere, cu acest feedback negativ. Practic, mesajul negativ va fi prezentat dupa o introducere pozitiva, cu prezentarea unor aspecte bune, demne de laudat, de exemplu ce a mers bine, ce este ok, ce este pe traiectoria corecta, eventual cuvinte de lauda la adresa interlocutorului. De asemenea, dupa prezentarea feedback-ului de imbunatatire, vei prezenta din nou cateva aspecte pozitive, eventual o propunere de plan de actiune, vei arata beneficiile si avantajele corectari...

Puritate

Din pacate se afla in apropiere oameni de o un egoism si o josnicie greu de imaginat si de intalnit, care supravietuiesc strivindu-i pe altii din placere in strigate care mocnesc a ura si invidie, din cauza carora multe lucruri stagneaza iar oamenii de valoare fug mancand pamantul indata ce realizeaza mocirla lipicioasa. Din cand in cand se aseaza ingerasul pe umar si imi arata raza mea de soare. Un weekend linistitor, bine-venit, de conectare la firescul natural al lucrurilor, la natura, la energiile datatoare de viata si intelepciune.  Pare o farama de covrigel, un X creat in joaca, apoi altul... dar pentru mine este un dar nepretuit - iubirea nesfarsita primita din puritatea copilariei. Sunt profund recunoscatoare pentru tot si mai ales pentru astfel de momente luminate! O saptamana cu intelepciune!