Treceți la conținutul principal

Perspective pentru 2022

 Privind retrospectiv catre 2021 care se pregateste sa iasa de pe scena cotidianului, dar in acelasi timp si catre 2022 care se apropie cu pasi repezi, imi vin in minte atat de multe lucruri, incat degetele pe tastatura nu reusesc sa faca fata vitezei gandurilor. Imi gasesc un ragaz prin versurile lui Eminescu, atat de relevante pentru noi si azi:

Vreme trece, vreme vine,

Toate-s vechi si noua toate;

 Ce e rau si ce e bine

Tu te'ntreaba si socoate;

Nu spera si nu ai teama,

Ce e val, ca valul trece;

De te-ndeamna, de te cheama,

Tu ramai la toate rece.

Cu siguranta, 2021, alaturi de 2020, vor ramane in memoria noastra, dar si peste veac, ca "anii pandemiei". Anii pandemiei, anii care poate, devine din ce in ce mai evident ca vor defini peste timp generatiile noastre.

2021 a fost, poate, pentru multi dintre noi, un an deloc simplu. Un an complex. Un an cu asteptari, un an cu riscuri si pericole la tot pasul, un an cu multe, cu bune si rele. Un an "plin", ma gandesc, pentru ca a adresat, mai multe din domeniile vietii decat anii trecuti (de exemplu: sanatate, familie, social, cariera, financiar). Daca ne gandim, in anii trecuti, inainte de pandemie, pentru multi dintre noi, nu atat de multe domenii ale vietii au fost in centrul atentiei, precum cele din anul care se finalizeaza acum.

Dupa un 2020 in care am incercat sa fug de pandemie, retragandu-ma alaturi de familie departe de aglomeratia orasului, in 2021 a trebuit sa ma reorientez si sa ma adaptez stilului impus de aceasta. Daca in 2020 copiii au avut parte de experiente de neuitat in mijlocul naturii, in inima satului, asa cum au avut parte parintii, bunicii, strabunii nostri, 2021 a adus pentru mine schimbari de abordare, trecerea de la natural si traditional la artificialul si modernul orasului aglomerat, trecerea de la experienta scolii online la colectivitate si socializare, trecerea de la primii pasi in picioare, la primii pasi in gradinita. Facand o paralela, in mediul profesional, 2021 a reprezentat inca o data materializarea pasiunii pentru domeniile de tipul managementul riscului, business continuity, coaching, dar si extinderea orizonturilor cu domenii dragi mie, precum HR, training, management. Am avut parte de o crestere de la primii pasi in anumite activitati, pana la primele sclipiri de reusita, in contextul unor obiective extrem de ambitioase. Experiente multiple, cu provocari depasite si lectii invatate, cu oportunitati si reusite, alaturi de cunoastere de sine si multa dezvoltare personala. Sunt recunoscatoare pentru toate lucrurile minunate pe care am reusit sa le construiesc alaturi de oameni frumosi, devotati si loiali. Pe scurt, pentru mine, in ansamblu, un an "plin" pe aproape toate planurile.

Pentru tine cum a fost 2021? Ce iti doresti sa lasi in urma si cu ce ai vrea sa pasesti in calatoria pe care o deschide anul 2022?

Iti recomand sa iti acorzi un ragaz si sa privesti retrospectiv, gandindu-te la ce a fost bine, ce a fost mai putin bine, ce oportunitati ai avut, pe care dintre acestea le-ai valorificat, ce ai invatat si ce iti doresti pe mai departe.

Stii, chiar daca poate firul destinului este scris pe undeva, cum se spune, pentru fiecare dintre noi, povestea o scriem si o traim fiecare. Noi suntem personajul principal al povestii noastre, actorii propriei vieti, pe care o traim prin prisma emotiilor pe care le simtim, a deciziilor pe care le luam, a actiunilor pe care le intreprindem. Tot noi insine suntem scriitorul care scriem paginile urmatoare, prin dorintele pe care ni le punem si prin deciziile pe care le luam, zi de zi. Cand dorintele se indeplinesc, le traim ca personaj al povestii noastre. Tot noi suntem si regizorul. Gandeste-te, de exemplu cand pregaesti surprize, aniversari, vacante sau diverse cadre pentru tine si pentru cei din jurul tau.

Iti recomand ca din cand in cand, ca si acum, la cumpana dintre ani, sa te transpui in rolul de observator si povestitor si sa te gandesti cum arata povestea ta. Ai toata puterea sa o modelezi. Preia rolul de scriitor cu incredere. Cu tact si intelepciune, stabileste pe care pedala dintre domeniile vietii doresti sa apesi mai mult, tine cont de farmecul necunoscutului si al lucrurilor pe care nu le poti controla, pune-ti dorinte frumoase si traieste povestea vietii. Nu uita ca oricand ai posibilitatea sa privesti detasat, din rolul de observator, povestitor, regizor si sa influentezi parcursul. Cum iti doresti sa fie pentru tine povestea si calatoria prin 2022?

sursa foto: poenari.ro

Despre mine, sunt increzatoare pentru 2022. Imi doresc un an bun! Sanatate, intelepciune, iubire, prosperitate si reusite. Imi doresc o familie fericita, bucurii, zambete. Imi doresc proiecte cu succes, dezvoltare, evolutie, final de pandemie. Imi doresc o lume fara masti si prieteni adevarati. Imi doresc echipe frumoase si oameni fericiti in jurul meu. Imi doresc sa inspir cat mai multi oameni, sa ofer incredere si ajutor, pentru lume mai buna si mai frumoasa.

Inchei tot cu Glossa lui Eminescu, care sper sa te inspire de fiecare data cand o citesti, la orice pagina sau sectiune din povestea ta:

Tu ramai la toate rece,

De te-ndeamna, de te cheama;

Ce e val, ca valul trece,

Nu spera si nu ai teama.

Tu te'ntreaba si socoate

Ce e rau si ce e bine;

Toate-s vechi si noua toate:

Vreme trece, vreme vine.


La multi ani 2022, cu inspiratie, bunatate, intelepciune si dorinte frumoase implinite!

Cu drag,

Irina

Postări populare de pe acest blog

Incepe cu dreptul 2024, prin Leadership Personal

Leadership-ul personal vine dintr-un singur loc: DIN TINE! Cum stii acest lucru? Ei bine, pur si simplu stii! Mai mult decat atat - simti! Pentru ca leadership-ul personal este abilitatea de a te conduce pe tine insati si de a fi liderul propriei tale vieti. sursa foto: pexels Cu alte cuvinte, este ca atunci cand conduci o masina: tu esti soferul, la volan, la pedale, esti in control, ai ales destinatia si drumul, stii pe unde vrei sa mergi si ai tot ce iti trebuie pentru a ajunge la destinatie. Unde iti doresti sa ajungi anul acesta? Care este destinatia ta? Cu alte cuvinte, unde iti doresti sa fii la sfarsitul anului care tocmai a inceput? Care sunt dorintele si obiectivele tale pentru anul acesta? Tu simti ca esti leaderul propriei tale vieti? Sau ai uneori impresia ca parca altcineva este "la volan"? Daca uneori stii sau simti ca este altcineva la volan in locul tau, fara voia ta, este momentul sa constientizezi acest lucru si sa te gandesti daca vrei sa mergi pe drumul l

Cum aduci dorintele in realitate

Iata cei 3 pasi pentru a transforma dorintele in realitate: 1. Atribuie un deadline pentru #dorinta ta. O dorinta cu un deadline devine #obiectiv 2. Stabileste pasii necesari pentru atingerea obiectivului tau. Un obiectiv desfasurat pe pasi devine un #plan 3. Incepe #actiuni concrete pentru planul tau! Odata ce are actiuni concrete, planul tau aduce incet-incet, dorinta in #realitate Nu uita! Totul este posibil! Inspiratie si consecventa iti doresc! Cu drag, Irina

Me, myself and I

Mi-a fost lansata povocarea de a face o scurta prezentare despre mine, in scris. E bine-venita o astfel de initiativa din cand in cand, mai ales cand anumite variabile din ecosistemul nostru se schimba. Iata rezultatul meu: I believe that inside each of us there is a huge potential to succeed and we have the necessary resources to achieve our goals towards success. Sometimes, our intenal resources are not used to their full potential, either because we are not fully aware of them, or because we look in the wrong direction. I support individuals in evolving towards their full potential and reaching their goals, by mentoring and coaching, CV/ resume review, personal branding and career development. I support all-sized oganizations in implementing and maintaining management systems, through advisory services, business consultancy, business continuity, risk management, crisis management, coaching, training. One of my passions is to support young managers and management professionals to def