Treceți la conținutul principal

Pasiune

"Scrieti pe cardul de nume astfel: nume si prenume, un atribut care va caracterizeaza, preferabil pe cel mai reprezentativ pentru voi."
Asa incepea First time Manager, un curs la care am participat cu drag in urma cu cativa ani.
Un exercitiu simplu, de impact, un ice-breaker, care genereaza instant introspectie si activeaza rapid capacitatea de concentrare, focus, sintetizare si totodata te face sa te gandesti ce dezvalui catre cei din jur, pe care ii vezi atunci pentru prima data.
Atributul pe care l-am ales a fost pasiune (dedicare). Intamplator sau nu, am fost ultima care m-am prezentat, iar auto-caracterizarea mea bine-nteles ca a intors privirile, a generat sprancene ridicate si ochii mari.
Sursa: internet

Zilele trecute am gasit mesajul de mai jos pe una din retelele profesionale de socializare, LinkedIn:
Mi-am amintit cu drag de experienta cursului si zambesc cu drag gandindu-ma cat adevar se ascunde in spatele acestor cuvinte. Mai mult, pornind de la experienta ultimilor ani, realizez forta cascadei de pasiune (dedicare) in activitatea profesionala: membru al top managementului, manager, leader de echipa, membru al echipei. Cu cat pasiunea si dedicarea pentru activitate sunt mai extinse, adica aceasta cascada este mai lata (ex: mai multi manageri dedicati, mai multi coordonatori, mai multi membri ai echipei etc) sau mai adanca (numar de nivele ierarhice din cele stabilite), cu atat castigul este mai mare pentru organizatie.
As adauga ca pe langa deja bine-cunoscutele employee motivation si employee engagement, pe drumul organizatiei catre excelenta operationala, este important pentru top management sa identifice care sunt cei mai pasionati angajati pentru a initia sau sustine de acolo cele mai importante proiecte.

Cu drag, inspiratie si pasiune va doresc,
Irina

Postări populare de pe acest blog

Metoda Sandwich

Rolul feedback-ului este foarte important in ghidarea si indrumarea oamenilor din echipa. Ca tehnica, Metoda Sandwich este cea care asigura un cadru prietenos de a comunica un mesaj negativ, respectiv elemente de imbunatatit, si de a arata interlocutorului ca esti acolo pentru el, gata sa il sprijini, in primul rand cu o abordare pozitiva si constructiva. Aceasta se refera la a imbraca mesajul negativ sau cu mesajul referitor la un potential de imbunatatire intr-un cadru pozitiv, alternand informatiile pozitive si de apreciere, cu acest feedback negativ. Practic, mesajul negativ va fi prezentat dupa o introducere pozitiva, cu prezentarea unor aspecte bune, demne de laudat, de exemplu ce a mers bine, ce este ok, ce este pe traiectoria corecta, eventual cuvinte de lauda la adresa interlocutorului. De asemenea, dupa prezentarea feedback-ului de imbunatatire, vei prezenta din nou cateva aspecte pozitive, eventual o propunere de plan de actiune, vei arata beneficiile si avantajele corectari...

Puritate

Din pacate se afla in apropiere oameni de o un egoism si o josnicie greu de imaginat si de intalnit, care supravietuiesc strivindu-i pe altii din placere in strigate care mocnesc a ura si invidie, din cauza carora multe lucruri stagneaza iar oamenii de valoare fug mancand pamantul indata ce realizeaza mocirla lipicioasa. Din cand in cand se aseaza ingerasul pe umar si imi arata raza mea de soare. Un weekend linistitor, bine-venit, de conectare la firescul natural al lucrurilor, la natura, la energiile datatoare de viata si intelepciune.  Pare o farama de covrigel, un X creat in joaca, apoi altul... dar pentru mine este un dar nepretuit - iubirea nesfarsita primita din puritatea copilariei. Sunt profund recunoscatoare pentru tot si mai ales pentru astfel de momente luminate! O saptamana cu intelepciune! 

Over and over again...

Cuvinte cu intelepciune: "Good times create weak people Weak people create bad times Bad times create strong people Strong people create good times This is the history of the world over and over again..." ... OVER AND OVER AGAIN ... photo source: shutterstock Va invit, ca de obicei, sa reflectati... Cu drag, Irina