Treceți la conținutul principal

Zgomotul de fond al orasului

 Odata cu pandemia, multi dintre noi au cautat variante sa se reintoaca in natura, la casa parinteasca, la casa bunicilor, la tara la rude, la casuta de vacanta, intr-o casa noua in mijlocul naturii, fiecare dupa variantele disponibile si posibilitati. Fie pentru un weekend, fie pentru mai mult timp. In oricare situatie, fiecare a cautat sa se reintoarca macar putin catre natura, care ne umple sufletele de sanatate, liniste si bucurii.

Cred ca oamenii care locuiesc aproape de natura sunt mai linistiti, mai bucurosi pentru lucrurile marunte, mai fericiti... Langa natura timpul trece altfel si parca avem timp sa ne bucuram de fosnetul frunzelor, de ciripitul pasarilor, de razele soarelui si de adierea vantului. Parca ne ridicam mai des privirea spre inaltul copacilor, spre cer, spre norisorii albi si pufosi, stiind sa observam si sa admiram ce este in jurul nostru. Ne simtim bine pentru ca este e liniste, relaxare, incredere. Natura isi urmeaza cursul firesc, intr-un joc parca etern al ciclurilor si al generatiilor.

Dupa un ragaz de iesit in natura, revenind in oras, energia inconjuratoare este alta, mai joasa, mai densa. Freamatul frunzelor si adierea vantului palesc in fata masinilor care merg pe strazile orasului, conduse de oameni agitati, grabiti, furiosi in vanatoarea de greseli a celorlalti paticipanti la trafic. Telefonul, o stire online, un like, un mesaj, o reclama la televizor, o emisiune de prost-gust, toate parca ne invaluie, aducand cu sine convingerea ca nu este timp pentru nimic, ca ziua este mult mai scurta fata de cum era in trecut. Avem impresia ca timpul este altul, iar stresul ne acapareaza vrand-nevrand, pe ne-observate.

Traficul permanent al capitalei, un vecin care iti ia locul de parcare, un altul care trece grabit fara sa observe oamenii din jurul sau, un pieton neatent la trecerea de pietoni, liftul care este tinut ocupat in timp ce se incuie usa pentru a evita o asteptare suplimentara - toate acestea ne sunt familiare, facand parte din cotidian. Masca asezata pe nas la fiecare deschidere de usa, o teava sparta, un instalator de ne-gasit, un zgomot de bormasina in mijlocul programului de liniste, o masina de spalat rufe care centrifugheaza, un latrat de caine cand se aude usa liftului... Desigur ca ne sunt familiare. Atat de familiare, incat fiind atat de prinsi in mijlocul lor, ajungem sa nici nu ne mai dam seama ca acest natural cotidian este atat de departe de firescul pe care natura umana a fost facuta sa il traiasca...

Acest natural cotidian al orasului este de fapt un zgomot de fond care ne distrage permanent de la frecventa naturala a naturii, aducatoare de sanatate, liniste si fericire din lucruri marunte.

Am sansa extraordinara sa lucrez in afara Bucurestiului, intr-un loc unde ajung trecand zilnic prin verdele padurii, prin galbenul campului de rapita, pe sub albastrul deschis al cerului. Si ma bucur de acest lucru zi de zi.

Natura isi urmeaza cursul, iar noi uitam sa observam adevaratul frumos ce ne inconjoara, furati de zgomotul de fond al civilizatiei.

Va invit cu drag sa ridicati privirea spre cer mai des si sa va ganditi cum va fi vremea, dupa cum arata norii, dupa cum se simte aeul, dupa cum arata razele soarelui. Va invit sa ascultati ciripitul pasarilor, sa vedeti frunzele cum cresc si cum isi schimba culoarea dupa vreme. Va invit sa fiti mai aproape de natura cu fiecare ocazie.

Cu drag,

Irina


Postări populare de pe acest blog

Incepe cu dreptul 2024, prin Leadership Personal

Leadership-ul personal vine dintr-un singur loc: DIN TINE! Cum stii acest lucru? Ei bine, pur si simplu stii! Mai mult decat atat - simti! Pentru ca leadership-ul personal este abilitatea de a te conduce pe tine insati si de a fi liderul propriei tale vieti. sursa foto: pexels Cu alte cuvinte, este ca atunci cand conduci o masina: tu esti soferul, la volan, la pedale, esti in control, ai ales destinatia si drumul, stii pe unde vrei sa mergi si ai tot ce iti trebuie pentru a ajunge la destinatie. Unde iti doresti sa ajungi anul acesta? Care este destinatia ta? Cu alte cuvinte, unde iti doresti sa fii la sfarsitul anului care tocmai a inceput? Care sunt dorintele si obiectivele tale pentru anul acesta? Tu simti ca esti leaderul propriei tale vieti? Sau ai uneori impresia ca parca altcineva este "la volan"? Daca uneori stii sau simti ca este altcineva la volan in locul tau, fara voia ta, este momentul sa constientizezi acest lucru si sa te gandesti daca vrei sa mergi pe drumul l

Cum aduci dorintele in realitate

Iata cei 3 pasi pentru a transforma dorintele in realitate: 1. Atribuie un deadline pentru #dorinta ta. O dorinta cu un deadline devine #obiectiv 2. Stabileste pasii necesari pentru atingerea obiectivului tau. Un obiectiv desfasurat pe pasi devine un #plan 3. Incepe #actiuni concrete pentru planul tau! Odata ce are actiuni concrete, planul tau aduce incet-incet, dorinta in #realitate Nu uita! Totul este posibil! Inspiratie si consecventa iti doresc! Cu drag, Irina

Me, myself and I

Mi-a fost lansata povocarea de a face o scurta prezentare despre mine, in scris. E bine-venita o astfel de initiativa din cand in cand, mai ales cand anumite variabile din ecosistemul nostru se schimba. Iata rezultatul meu: I believe that inside each of us there is a huge potential to succeed and we have the necessary resources to achieve our goals towards success. Sometimes, our intenal resources are not used to their full potential, either because we are not fully aware of them, or because we look in the wrong direction. I support individuals in evolving towards their full potential and reaching their goals, by mentoring and coaching, CV/ resume review, personal branding and career development. I support all-sized oganizations in implementing and maintaining management systems, through advisory services, business consultancy, business continuity, risk management, crisis management, coaching, training. One of my passions is to support young managers and management professionals to def