Treceți la conținutul principal

Din Lectiile Coronavirusului - Partea 1

Cateodata ne gandim "cum ar fi daca...?" si de multe ori nici nu ne vine a crede ca s-ar putea adeveri.
Iata ca a intrat in lumea noastra si am facut cunostinta cu deja mult-prea-cunoscutul coronavirus. E aproape invizibil, dar isi face simtita prezenta. Este foarte mic, dar a avut un impact atat de mare. Are un nume neprietenos, sars-cov-2, dar a devenit cunoscut de toata lumea. Iata ca multe la care unii dintre noi nici nu se gandeau, s-au adeverit.
Coronavirusul a adus cu sine, in prim plan, pandemia. Invatam in scoala si in proiectele de business continuity despre virusuri, epidemii si pandemii, dar cred ca prea putini si-au imaginat ca in generatia noastra ne vom intalni atat de aproape cu ceeace este o pandemie.
in proiectele de implementare business continuity in care am participat si pe care le-am coordonat din 2015 incoace, am prevazut scenarii de epidemii si pandemii insa nicicand nu m-am gandit ca as putea fi nu doar regizor si risk manager, ci chiar actor (in sensul de participant) intr-un context pandemic.
Coronavirusul a cuprins intr-un timp relativ scurt intreaga omenire. A adus uimire, suferinta, tristete, necaz, dar a servit si drept catalizator pentru multe din procesele si aspectele lumii in care traim. A adus stiinta in prim plan, colaborare si responsabilitate. A adus implicit in atentie conceptele de globalizare, comunitate, reintoarcere la natura si mediul inconjurator, cumpatare si respect pentru planeta.
Continuarea in postari urmatoare.

Pe curand,
Irina

Postări populare de pe acest blog

Metoda Sandwich

Rolul feedback-ului este foarte important in ghidarea si indrumarea oamenilor din echipa. Ca tehnica, Metoda Sandwich este cea care asigura un cadru prietenos de a comunica un mesaj negativ, respectiv elemente de imbunatatit, si de a arata interlocutorului ca esti acolo pentru el, gata sa il sprijini, in primul rand cu o abordare pozitiva si constructiva. Aceasta se refera la a imbraca mesajul negativ sau cu mesajul referitor la un potential de imbunatatire intr-un cadru pozitiv, alternand informatiile pozitive si de apreciere, cu acest feedback negativ. Practic, mesajul negativ va fi prezentat dupa o introducere pozitiva, cu prezentarea unor aspecte bune, demne de laudat, de exemplu ce a mers bine, ce este ok, ce este pe traiectoria corecta, eventual cuvinte de lauda la adresa interlocutorului. De asemenea, dupa prezentarea feedback-ului de imbunatatire, vei prezenta din nou cateva aspecte pozitive, eventual o propunere de plan de actiune, vei arata beneficiile si avantajele corectari...

Puritate

Din pacate se afla in apropiere oameni de o un egoism si o josnicie greu de imaginat si de intalnit, care supravietuiesc strivindu-i pe altii din placere in strigate care mocnesc a ura si invidie, din cauza carora multe lucruri stagneaza iar oamenii de valoare fug mancand pamantul indata ce realizeaza mocirla lipicioasa. Din cand in cand se aseaza ingerasul pe umar si imi arata raza mea de soare. Un weekend linistitor, bine-venit, de conectare la firescul natural al lucrurilor, la natura, la energiile datatoare de viata si intelepciune.  Pare o farama de covrigel, un X creat in joaca, apoi altul... dar pentru mine este un dar nepretuit - iubirea nesfarsita primita din puritatea copilariei. Sunt profund recunoscatoare pentru tot si mai ales pentru astfel de momente luminate! O saptamana cu intelepciune! 

Over and over again...

Cuvinte cu intelepciune: "Good times create weak people Weak people create bad times Bad times create strong people Strong people create good times This is the history of the world over and over again..." ... OVER AND OVER AGAIN ... photo source: shutterstock Va invit, ca de obicei, sa reflectati... Cu drag, Irina