Cateodata ne gandim "cum ar fi daca...?" si de multe ori nici nu ne vine a crede ca s-ar putea adeveri.
Iata ca a intrat in lumea noastra si am facut cunostinta cu deja mult-prea-cunoscutul coronavirus. E aproape invizibil, dar isi face simtita prezenta. Este foarte mic, dar a avut un impact atat de mare. Are un nume neprietenos, sars-cov-2, dar a devenit cunoscut de toata lumea. Iata ca multe la care unii dintre noi nici nu se gandeau, s-au adeverit.
Coronavirusul a adus cu sine, in prim plan, pandemia. Invatam in scoala si in proiectele de business continuity despre virusuri, epidemii si pandemii, dar cred ca prea putini si-au imaginat ca in generatia noastra ne vom intalni atat de aproape cu ceeace este o pandemie.
in proiectele de implementare business continuity in care am participat si pe care le-am coordonat din 2015 incoace, am prevazut scenarii de epidemii si pandemii insa nicicand nu m-am gandit ca as putea fi nu doar regizor si risk manager, ci chiar actor (in sensul de participant) intr-un context pandemic.
Coronavirusul a cuprins intr-un timp relativ scurt intreaga omenire. A adus uimire, suferinta, tristete, necaz, dar a servit si drept catalizator pentru multe din procesele si aspectele lumii in care traim. A adus stiinta in prim plan, colaborare si responsabilitate. A adus implicit in atentie conceptele de globalizare, comunitate, reintoarcere la natura si mediul inconjurator, cumpatare si respect pentru planeta.
Continuarea in postari urmatoare.
Pe curand,
Irina